Karışık Sebzeli Pizza
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzetini sebzelerden alan nefis bir pizza tarifi ile karşınızdayız. İçerisinde faydaları saymakla bitmeyen havuç, brokoli ve karnabahar bulunuyor. Hazırsanız, bol malzemeli karışık sebzeli pizza nasıl yapılır, ölçüleri nelerdir birlikte görelim.

Karışık Sebzeli Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Pizza hamuru için

Karışık Sebzeli Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pizza hamuru için, un, tuz, kuru maya ve zeytinyağını bir kaba alın. Ilık suyu ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Hamuru bir kaba alıp üzerini nemli bezle örterek oda ısısında iki katı olana kadar bekletin. 2 poşet sebzeyi 1000W mikrodalga fırında 8 dakika pişirin.
  3. Pizza hamurunu unlanmış tezgahta 1 cm kalınlığında açın. Domates salçası, zeytinyağı, kekik ve tuzu bir kasede karıştırıp pizza hamurunun üzerine sürün.
  4. Sebzeleri hamurun üzerine yerleştirin. Kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Sebzelerin üzerine dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Yuvarlak dilimleyin. Pizzayı fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Sebze yerine peynirle donatılmış pizza margarita tarifini de listenize ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza