Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ançüez; ringa ve hamsi ile aynı takımda yer alan bir balık türüdür. Meze ve sos olarak tüketilebilir. Peki, domates soslu ve ançüezli pizza nasıl yapılır? Gelin, birlikte nefis bir pizza hazırlayalım.

Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Pizza hamuru için

Üzeri için

Domates Soslu Ve Ançüezli Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün.
  4. Ançüezleri hamurun üzerine dizin. Zeytin dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeni tatlar keşfetmek için pratik pizza tariflerinden faydalanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pizza Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza