Dana Pöç Pizzetta
Hazırlanma Süresi : 5 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şef İsmet Saz'dan mutlaka denemeniz gereken bir pizza tarifi ile karşınızdayız. Dana pöç ve mozzarella peyniri ile hazırlanan bu pizzayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Dana Pöç Pizzetta Tarifi İçin

Malzemeler

Dana Pöç Pizzetta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pizza hamurunu hazırlayarak başlayın. Mayayı su ile açarak aktifleştirin. Tuzu una ekleyip karıştırın. Una suyu yavaş yavaş ekleyerek yaklaşık 15 dakika kadar yoğurun. 
  2. Hamuru 1 saat kadar oda sıcaklığında mayalandırdıktan sonra bezelere bölüp 24 saat kadar buzdolabında mayalanmaya bırakın.
  3. Dana pöç etini de tavada mühürledikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 4-5 saat kadar pişirip tiftiklerine ayırın. Soğanları piyazlık doğrayıp tavada karamelize olana kadar pişirin. 
  4. Oval şekil vererek hamurunuzu açın. Sırasıyla mozzarella peyniri, tiftiklediğiniz pöç eti ve karamelize soğanı koyarak pizza fırınında yaklaşık 4-5  dakika kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza
Böğürtlenli Pizza