Brokolili Ve Izgara Tavuk Etli Pizza
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bol vitaminli bir pizza hazırlamaya ne dersiniz? Brokolili ve tavuk etli pizza nasıl yapılır sorusu için tarife başlayabiliriz.
Brokolili Ve Izgara Tavuk Etli Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Brokolili Ve Izgara Tavuk Etli Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için, unu derin bir karıştırma kabına eleyin.  Ortasını açıp instant maya, süt, toz şeker, tuz ve zeytinyağını ekleyin. Ilık suyu yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  2. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanmaya bırakın. 
  3. Üzeri için, domates püresi ve zeytinyağını bir kasede hafif çırpın. Fesleğeni ekleyip karıştırın. Brokoliyi buharda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp soğuk sudan geçirin. 
  4. Tavuk göğüs etini haşlayın ve iri jülyen parçalara ayırın. Izgara tavada tereyağı, tuz ve baharatla tatlandırıp hafif soteleyin. 
  5. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla ince açın. Üzerine domates sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından alıp önceden ısıtılmış tost makinesinin arasına alın ve 5-10 dakika ızgaranın izleri çıkana kadar bastırın.
  7. Rendelenmiş mozzarella peynirinin bir kısmını serpin.Haşlanmış brokoliyi, tavuk etlerini ve ince doğranmış kuru domatesleri üzerine yayın. Kalan rende mozzarella peynirlerini serpiştirin. 
  8. Pizzayı tekrar fırına alın. Fırının ayarını ızgaraya ayarlayın ve sadece üzerindeki peynirler eriyene kadar fırında bekletin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Farklı bir yemek arıyorsanız, hafif ve pratik ızgara tavuk şiş tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tavuk Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Pizza Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Sucuklu Pizzeta
Dana pöç pizzetta
Yılbaşı pizzası
Krepyoka pizzası
Deep Dish Pizza
Karnabahar pizza