Terme Pidesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan terme pidesi, sulu hamurun yoğrulmasıyla hazırlanır. Diğer pidelere göre daha yumuşak olan ve yapımında bol malzeme kullanılan terme pidesi, kara fırında meşe odunu ateşince ağır ağır pişirilir. Terme pidesi kıymalı, kaşarlı, kuşbaşılı ve sucuklu çeşitlerle sofralardaki yerini alır.

Alternatif olarak Çarşamba pidesi ve Trabzon yağlı pidesi tarifine de göz atın.

Terme Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Terme Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve ılık su bir kabın içerisinde açılır.
  2. Un da derin bir kabın içerisine alınır.
  3. Yoğurt ve tuz eklendikten sonra yoğurulur ve sıcak bir ortamda 40 dk mayalanmaya bırakılır.
  4. Kıyma tavada kavrulur ve soğanlarda eklenip kavrulur ve üzerine karabiber ve tuz döküldükten sonra beklemeye alınır.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina boyutunda parçalar koparılır ve beze haline getirilir.
  6. Bezeler ince uzun şekilde açılır ve iç malzemesi eklenir.
  7. Fırının en alt rafında 250 derecede fanlı şeklide üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap