Peynirli Mini Pide
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan pide, ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Hazırsanız, atıştırmalık olarak sunulan peynirli mini pide tarifine başlayabiliriz.

Peynirli Mini Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Peynirli Mini Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, su, süt ve şekeri geniş bir kaseye alıp maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve unu ekleyip yoğurun.
  2. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ilave edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Peynirleri ve yağı bir kasede karıştırın.
  3. Hamurdan parçalar kopartın ve elinizle bastırarak yuvarlak açın. Peynir karışımından kenarlardan boşluk bırakarak üzerlerine bir miktar yayın.
  4. Kenarları üzerine doğru kapatın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tereyağını küçük parçalara ayırıp peynirlerin üzerine serpiştirin.
  5. Yumurta sarısını pide hamurlarının kenarlarına sürün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kırmızı pul biber serpin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, kahvaltı ve çay molalarında sunabileceğiniz klasik peynirli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap