Kıymalı Pide İç Harcı
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Orta Doğu ve Türk mutfaklarında sık sık tüketilen pide, genellikle peynir veya kıyma ile hazırlanır. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu besin, kahvaltı sofralarında, öğle ve akşam yemeklerinde tüketilebilir. Protein ve demir bakımından zengin olduğu için, kemik gelişimini desteklemesiyle bilinir. Kıymalı pide harcı nasıl yapılır diye merak edenler için tarife başlıyoruz.



Kıymalı Pide İç Harcı Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Pide İç Harcı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kıymalı Pide Harcı Nasıl Yapılır?

  1. Pide harcını hazırlarken kullanacağınız sebzelerin taze olmasına ve orta yağlı kıyma kullanmaya özen gösterin.
  2. Pide hamurunun erimemesi için, tarife harcı hazırlayarak başlayın. İsteğe göre dereotu, fesleğen, sarı biber ve roka ile malzemeleri çoğaltabilirsiniz.
  3. Soğan, domates ve sivri biberi hafif iri kalacak şekilde robottan geçirip, derin bir kaba alın.
  4. İçine salça, ince kıyılmış maydanoz, sıvıyağ ve baharatları ilave edin. En son kıymayı katın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın.
  Püf Noktası
  • Pidenin lezzetli olması için kıymaların yumuşak kıvamlı olması gerekir. Bu yüzden kıymayı iki kere çektirin.
  • Domatesleri doğramak yerine rendelemeyi tercih ederseniz, harcınız daha lezzetli olacaktır.
  • Kıymayı kavururken tahta kaşık kullanın ve karıştırma işlemini yarıda bırakmayın.
  • Lezzetli bir pide hazırlamak için, porsiyonu ortalama 240 kalori olan kıymalı pide tarifinden yararlanabilirsiniz

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap