Kıymalı Kaşarlı Karışık Pide
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yüksek proteinli kıymalı kaşarlı karışık pide tarifi nasıl yapılır? Özel günlerde sunabileceğiniz nefis kıymalı kaşarlı karışık pide tarifine başlayalım.

Kıymalı Kaşarlı Karışık Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Kıymalı Kaşarlı Karışık Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık sütte eritip kabarana kadar bekletin. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve mayalı sütü ekleyip yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp kabarana kadar oda sıcaklığında bekletin. İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp taze kekiği ilave edin.
  4. Hamuru 6 büyük parçaya ayırın ve her birini oval şekilde açarak pide şekli verin. Ortalarına kavurduğunuz kıymayı paylaştırın.
  5. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Zeytinyağı ve yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sosis, sucuk, et ve peynir ile hazırlanan karışık pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap