Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Haçapuri, bir Gürcü pidesidir. Gürcistan mutfağında sık sık tüketilen bu pide, ülkemizde en çok Karadeniz mutfağında yapılmasıyla bilinir. Üst kısmı yumurta ile lezzetlendirilen haçapuri, hem kahvaltı sofralarında, hem de çayın yanında servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, yemek kültürü yazarı Sevgili Ayfer Yavi'den haçapuri tarifi için detaylara geçebiliriz.

Haçapuri (Gürcü Pidesi) Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Pişirmek ve üzerine sürmek için:

Haçapuri (Gürcü Pidesi)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Peynir dışında tüm malzemeleri yoğurun, mayalanması için 1 saat bekletin. Hamur yumuşak olacağından ellerinizi unlayın, küçük portakal büyüklüğünde bezeler koparıp açın. 
  2. Açılmış bezelerin üzerine irice doğradığınız peynirleri yerleştirin elinizle sıkıca bastırarak hamura yapışmasını sağlayın. 
  3. Yağlanmış tava veya saç üzerinde alt üst ederek pişirin. Servis ederken üzerine tereyağı sürün. 
  4. Haçapuri açık ve kapalı olarak iki çeşit olarak yapılır, fırında da pişirilebilir.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap
Terme Pidesi