Etli Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etli pide, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde tüketilir. Genellikle koyun veya kuzu kıymasıyla hazırlanır. Gün sohbetlerinde, özel günlerde veya çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis etli pide nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

Etli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme

Etli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için, unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp maya ve suyu ilave edin.
  2. Pürüzsüz orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp mayalanması için en az yarım saat kadar bekletin.
  3. İç malzeme için soğan ve domatesi soyup kıyın. Derin bir kaba alıp kıyma, kıyılmış maydanoz,tuz, mısır özü yağı ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Kepekli un serpilmiş tezgahın üzerinde elinizde bastırarak pide şeklini vererek açın.
  5. Fırın tepsisini yağlayıp 2 çorba kaşığı kadar kepekli undan serpin. Pideleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine önceden hazırladığınız kıymalı iç malzemeden paylaştırın.
  6. İkiye kesilmiş kiraz domatesleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Detaylı anlatımıyla kıymalı pide harcına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pide Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap