Etli Kapalı Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı günlerimize uygun hamur işleri tarifleri arasında üst sıralarda bulunan etli kapalı pide tarifimize başlayalım.  

Etli Kapalı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç malzeme

Etli Kapalı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  2. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. İnce kıyılmış soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Eti ilave edin.
  3. Et kavrulunca tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hamuru 6 büyük parçaya ayırın ve her birini oval şekilde açın. Ortalarına kavurduğunuz etleri paylaştırın.
  4. Hamuru iki yanından ortaya doğru tamamen kapatın. Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Alternatif olarak kıymalı pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Fırın Yemekleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap