Çarşamba Pidesi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Samsun'un Çarşamba ilçesiyle özdeşleşen bu pide, kıyma ve soğanlı harç ile hazırlanır. Ercan Yamantürk’den lezzetine doyamayacağınız nefis pide tarifi.

ŞEFİN NOTU

Çarşamba pidesini açık veya kapalı yapabilirsiniz. İç harç olarak da peynirli ve sotelenmiş ıspanaklı, kavurmalı, pastırmalı veya sucuklu ve peynirli karışımlar hazırlayabilirsiniz.

Trabzon yağlı pidesi, Kayseri cıvıklı pide ve tahinli pide tarifine de göz atabilirsiniz.

Çarşamba Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Pide hamuru için

İç harç için

Servis için

Çarşamba Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pide hamuru için maya, su, yumurta sarısı ve tuzu derin bir kaba alarak iyice karıştırın. Unun yarısını ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  2. Kalan unu da ekledikten sonra yoğurun ve streç filme sararak 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin. Dinlendirdiğiniz hamurdan 135 g’lık toplar yapın ve 6 saat süreyle yeniden dinlendirin.
  3. Dana kıymayı bir tavada suyunu çekene kadar kavurun. Su ve soğanı ilave ederek orta ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Baharatları ilave edin ve soğuması için kenara alın.
  4. Hamur toplarını bir merdane yardımı ile açın ve içine soğuyan harcı yaydıktan sonra kapatın. Önceden ısıtılmış 250-260 derecedeki fırında 5-8 dakika süreyle pişirin. Rengi kahverengiye dönen pideyi fırından alın ve üzerine tereyağı sürerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap