Bafra Pidesi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz'in en sevilen lezzetleri arasında yer alan Bafra pidesi, Samsun ve çevresinde sık sık tüketilmektedir. İçi kıymalı harç, dışı ise tereyağı ile cilalanmıştır. Çıtır çıtır bir hamurla sunulan bafra pidesini pişirmek, yalnızca 12 dakikadır. Peki, tadına doyum olmayan bafra pidesi nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, Bafra pidesi tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak cantik pidesi ve patatesli kır pidesi tarifini deneyin.

Bafra Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Bafra Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; Öncelikle su, maya ve unu bir kapta karıştırın ve 5 dakika kadar yoğurun.
  2. Üzerine tuz ekleyin ve hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Bir kabın içini hafifçe unlayın ve hamuru da unlayarak kabın içine yerleştirin. Üzerini kapatarak 1-1.5 saat kadar dinlendirin.
  4. İç harç için; Bir tavanın içerisine kıyma ve tuzu ekleyerek kavurun.
  5. Kıyma kahverengi bir hal alana kadar kavurma işlemine devam edin ve ocaktan alın.
  6. Kıymanın içerisine doğranmış soğan ve karabiber ekleyerek karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.
  7. Hamur mayalandıktan sonra hafifçe üzerine bastırın ve 4 eşit parçaya bölün.
  8. Hamuru unlanmış tezgahta 2-3 kez daha yoğurun ve üzerini örterek 45 dakika daha dinlendirin.
  9. Dinlenen hamuru unladıktan sonra merdane yardımıyla uzun bir şekilde açın.
  10. Arada bir elinizle çekerek uzamasını sağlayın. Hamurun orta kısmına kenarda boşluk kalacak şekilde 4 yemek kaşığı kıymalı harç ekleyin.
  11. Harcı uzunlamasına hamurun üzerine yayın. Hamurun kenarlarını yukarıda birleştirin.
  12. Hamurun üzerini çimdikleyerek kapatın. Kenar kısımlarını çekerek uzatabilirsiniz.
  13. Yağlı kağıt serili tepsiye, pideleri ikişer ikişer yerleştirin.
  14. Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında pideleri 12 dakika kadar pişirin.
  15. Bafra pidelerini pişer pişmez başka bir kaba alın ve üzerine tereyağı sürün.
  16. Hazırladığınız Bafra pidesini, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bafra Pidesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pide yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, hamuru 1-2 saat dinlendirmektir.
  2. Hamuru oda sıcaklığında dinlendirerek mayanın daha hızlı çözünmesini sağlayabilirsiniz.
  3. Pideleri tepsiye dizerken aralarında boşluk bırakmaya özen gösterin.
  4. Bu ölçülerden ortalama 4 adet Bafra pidesi yapılmaktadır.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap