Ağzı Açık
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyon'un meşhur lezzeti olan ağzı açık, pide çeşitleri arasında çok seviliyor. Afyon'un yanı sıra Gaziantep ve Şanlıurfa'da da ilgi gören bir tarif. Hazırsanız, kıymalı ağzı açık nasıl yapılır görelim.

Ağzı Açık Tarifi İçin

Malzemeler

Ağzı Açık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.
  2. Her parçayı hazır yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ısıtılmış ayçiçeği yağı ve tereyağı karışımını sürün.
  3. Yufkaları bohça biçiminde katlayarak tekrar oklavayla açın ve yağlayın. Açtığınız hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
  4. Kıyma, yumurta ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Kestiğiniz parçaları ortası kalın kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde açın.
  5. Ortasına bir miktar harç koyarak hamurun kenarlarını pile şeklinde birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın.
  6. Yağladığınız tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide
Kavurmalı Hıtap