Ispanaklı Milföy Tarifi
Selin Hıdır
1156 Tarif       0 Takipçi
Ispanaklı Milföy
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinden kahvaltı sofralarına kadar her öğüne yakışan ıspanaklı milföy tarifi, hem pratikliği hem de doyurucu lezzetiyle dikkat çekiyor. İç harcındaki ıspanak ve peynir uyumu ile çıtır çıtır dış dokusunu bir araya getiren bu ıspanaklı milföy tarifi, zamandan tasarruf ederken lezzetten ödün vermek istemeyenler için birebir. Peki; ıspanaklı milföy nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Pırasalı Milföy Böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon ıspanaklı milföy kaç kaloridir?

Bir porsiyon ıspanaklı milföy 270 kaloridir.

Ispanaklı Milföy Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı milföy tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Ispanak yerine:

Beyaz peynir / lor yerine:

Soğan yerine:

Yumurta sarısı (üzeri için) yerine:

Susam/çörek otu yerine:

Ispanaklı Milföy Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavada zeytinyağıyla soğanı soteleyin. Doğranmış ıspanakları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Baharatlarını ve peyniri ekleyin, karıştırıp soğumaya bırakın.
  2. Milföy hamurlarını hafif yumuşayınca ortasına iç harçtan koyun. Üçgen, dikdörtgen veya bohça şeklinde kapatın. Kenarlarını çatal yardımıyla bastırarak kapatabilirsiniz.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20–25 dakika kadar, üzerleri kızarana dek pişirin.
  5. Fırından çıkan ıspanaklı milföy servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Fırından çıktıktan 5–10 dakika sonra, milföyler hâlâ çıtırken servis edin. Soğudukça gevrekliği azalabilir.

Yanında ikram edilecekler:

  • Çırpılmış yoğurt + sarımsaklı sos
  • Acı sos veya domatesli kahvaltılık sos
  • Çay saatleri için taze demlenmiş siyah çay
  • Hafif bir öğün olarak servis edilecekse yeşil salata ve ayran ile sunulabilir.
  • Zeytin, domates, peynir gibi ürünlerle birlikte renkli ve doyurucu kahvaltı tabaklarında yer verebilirsiniz.
  • Eğer davet için hazırlıyorsanız milföy hamurunu daha küçük kareler hâlinde kesip “mini ıspanaklı milföy” yapabilir, kişiye özel tabaklarda zarif sunumlar hazırlayabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Milföy hamurunu çok donukken kullanırsanız çatlayabilir, çok yumuşarsa da yapışkan ve zor şekil alır. Hafif yumuşamış, ama hâlâ kolayca şekil verilebilen kıvamda olmalı.
  • İç harcı hazırlarken ıspanağın suyunu iyice çektirin. Fazla su, milföyün hamurlaşmasına sebep olur.
  • Sıcak harç milföyün içini yumuşatır ve düzgün kapanmasını engeller. Soğumuş harçla çalışmak daha kolaydır.
  • Üzerine sürülen yumurta sarısı hem rengini güzelleştirir hem de iştah açıcı parlaklık kazandırır. Dilerseniz birkaç damla süt ekleyerek sürülebilirliğini artırabilirsiniz.
  • Fırınınızın alt kısmında, fanlı ayarda pişirirseniz milföyün altı da çıtır olur. Altı yumuşak kalıyorsa birkaç dakika sadece alt ısıda bekletebilirsiniz.
  • Böreklerin şekli bozulmaması ve açılmaması için kapattığınız yeri fırın tepsisine bakacak şekilde yerleştirin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Atıştırmalık Farklı Hamur İşi Tarifler Milföylü Tarifler

Benzer Tarifler

Patatesli Milföy Böreği Tarifi
Çilekli Milföy Tatlısı
Pırasalı Milföy Böreği
Pırasalı Puf Börek
Çikolatalı Çilekli ve Kremalı Milföy Kalpleri
Yılbaşı çelengi