Ananaslı Rüzgar Gülü
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ananaslı Rüzgar Gülü Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Ananaslı Rüzgar Gülü

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ananasın kabuklarını soyup doğrayın ve mutfak robotunda çekin. Ananası, şekerleri, vanilyayı, tuzu ve tereyağını tencereye alın. Kısık ateşte suyunu çekip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını oda ısısında 10-15 dakika bekletin ve çatalla üzerine delikler açın. Ortasında boşluk bırakarak dört köşesine doğru kesikler yapın. Ananas karışımından 8 top yapıp hamurların ortasına yerleştirin. Kenarlardaki kanatların bir köşesini ortada birleştirin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine reçel sürerek servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Milföyden Yılbaşı Ağacı
Mürdümlü milföy
Ispanaklı milföy çanakları
Volovan
Dutlu milföy muffin
Gül yapraklı milföy