Piravu Mantısı
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Piravu Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

İç malzeme için

Piravu Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç malzeme için peyniri ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.
  2. Peyniri bir kaba alın. Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın.
  3. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün. Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın.
  5. Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın. Mantıları ilave edip az yağda kızartın.
  6. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. Suyu ekleyip kaynatın. Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı biber serpiştirerek servis yapın.

Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan Kayseri mantısını da notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Mantı Tarifleri Peynirli Tarifler Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Patates mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı