Patatesli Çerkez Mantısı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Çerkez Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Patatesli Çerkez Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Ezerek püre haline getirin. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Ezdiğiniz patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyin.
  4. Tuzu ilave edin ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalar kesin.
  6. Ortalarına patatesli harçtan yerleştirip alt kısımdan başlayarak hamurun kenarları birbirini üstüne binecek şekilde kapatın.
  7. Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üzeri için tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. Mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik çerkez mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Mantı Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı