Patates Mantısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıymalı harç ile hazırlanan patates mantısı, evde kolayca yapabileceğiniz mantı çeşitlerinden biridir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulan bu yemek, haşlanmış patatesler ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, patates mantısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Patates Mantısı Kaç Kalori?

Patates mantısının bir porsiyonu, yaklaşık 270 kalori değerindedir.

Daha fazlası için değişik mantı tariflerine göz atın.

Patates Mantısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı harç için:

Üzeri için:

Patates Mantısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle haşlanmış patatesleri derin bir kapta püre haline getirin.
  2. Tuz, pul biber, karabiber ve maydanozları patateslerin üzerine ilave edip güzelce karıştırın.
  3. Hazırlamış olduğunuz patates püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
  4. Yuvarladıktan sonra tam ortasına parmağınızla bastırarak çanak şeklini verin.
  5. Kıymalı harç için sıvıyağı bir tavada kızdırın ve kıymayı ilave edin suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  6. Kavrulan kıymanın içerisine rendelenmiş domates ekleyin biraz karıştırdıktan sonra baharatları ve  en son maydanozu ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın.
  7. Soğuyan kıymayı çanak patateslerin içerisine doldurun.
  8. Hazırlamış olduğunuz mantı patateslerini servis tabağına alın.
  9. Yoğurtlu sos için bir kapta yoğurdu çırpın içerisine sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırın.
  10. Patates mantısının üzerine ilave edin.
  11. Bir tavada tereyağını eritin. Kuru nane ekleyin ve yoğurdun üzerine gezdirin. 
  12. Patates mantısı servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Patates mantısını, mimoza salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Mantı Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı
Yanık mantı