Etli Mantı
Hazırlanma Süresi : 55 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Mantı Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Mantı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru iki bezeye ayırın ve her bir hamuru ince yufka şeklinde açın. 1.5 santim büyüklüğünde kareler kesin.
  3. İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bir kasede kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberi harmanlayın.
  4. Kare hamurların ortalarına iç malzemeyi ufak parçalar halinde paylaştırın. Köşeleri ortada birleştirerek şekil verin. Birbirlerine yapışmamaları için unlanmış tepsiye dizin.
  5. Geniş bir tencerede suyu kaynatıp mantıları ilave edin. Hafifçe yumuşayana kadar, yapışmaması için arada bir karıştırarak pişirin. Mantı suyunun yarısını süzüp ayırın.
  6. Sarımsakları soyup ezin. Yoğurda ilave edip karıştırın. Margarini tavada eritip salça, pul biber, tuz, yarım çay bardağı su ve 1 paket et suyu tabletini ilave edip 2-3 dakika pişirin.
  7. Sosu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına paylaştırıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sıcak servis yapın.

Kıyma ve sos eşliğinde hazırlanan Kayseri mantısı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Mantı Tarifleri Et Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Mantısı
Koza Mantı
Azerbaycan mantısı
Avunya Mantısı
Şeker mantı
Kıymalı kabak mantısı