Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri Tarifi İçin

Malzemeler

Royal icing için

Tarçınlı, Zencefilli Yılbaşı Kurabiyeleri

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını bir karıştırma kabına alın ve mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın. Pudra şekerini ekleyip çırpmaya devam edin.  Nişasta, vanilya ve yumurtayı ekleyin ve iyice özdeşleşinceye kadar çırpın. En son un, tarçın ve zencefili ekleyip hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. 
  2. Royal icing için; Pudra şekeri ve yumurta akını geniş kaseye alın ve bir mikser yardımıyla çırpın. Limon suyunu ilave edip mikserin yüksek hızında çırpın, daha sonra mikserin hızını düşürün ve 20-25 dakika boyunca çırpmaya devam edin. Icingi farklı kaplara paylaştırın ve farklı renklerdeki gıda boyaları ile renklendirin. 
  3. Dinlen hamuru tezgah üzerine alıp bir merdane yardımıyla açın. Farklı şekillerde kurabiye kalıplarıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerinizi 1 saat oda sıcaklığında bekletin. 
  4. Soğuyan kurabiyelerinizi dilediğiniz renklerde hazırladığınız royal icing ile süsleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Yılbaşı Yemekleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Özel Günler

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye