Lokumlu Ve Güllü Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lokumlu Ve Güllü Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Lokumlu Ve Güllü Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lokumları küçük küpler halinde doğrayın. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağına şekeri ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, süt ve gülsuyunu ekleyip çırpma teliyle hafifçe karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Lokumu ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru streç folyoyla sarıp buzdolabında 2 saat bekletin.

Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında açın. şekilli kalıplarla kesip yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 140 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilınınca servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye