Kakaolu Islak Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

7. yüzyılda tesadüfen yapılan kurabiyeler, zaman içinde dünyanın birçok yerine yayılmıştır. İlk zamanlar fırın ısısını kontrol etmek için sunulsa da, günümüzde kutlamaların sembolü niteliğindedir. Kan basıncını düzenlemesiyle bilinen kakao, kurabiyenin ana malzemeleri arasında yer alır. Genellikle misafir ağırlarken sunulan bu besin, enerji ve güç deposudur. İştah açıcı olduğu için, ara öğün olarak tüketilebilir. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kakaolu ıslak kurabiye tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kakaolu Islak Kurabiye Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan kakaolu ıslak kurabiyenin bir porsiyonu 280, bir adedi ise yaklaşık 115 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, şeker kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Şerbet için

Üzeri için

Kakaolu Islak Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için; su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  2. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alarak 1 saat bekletin. Bu esnada fırını 200 dereceye ayarlayın.
  3. Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, ayçiçeği yağı, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  4. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişirin.
  5. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp servis tabağına dizin. 1 gece buzdolabında dinlendirin ve üzerine toz fıstık serpiştirin.
  6. Kakaolu ıslak kurabiyeyi, muzlu kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Bir fincan filtre kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kurabiyelerin ağızda dağılmasını istiyorsanız, tereyağı ve yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Hamur yumuşak olduysa, azar azar un ilave edebilirsiniz. 
  • Kurabiye hamurunu ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından üstünü örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin eşit derecede pişmesi için, ısısını önceden ayarlayın. Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın.
  • Dilerseniz toz fıstık yerine hindistan cevizi ve ufalanmış fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Kurabiye Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye