Hurmalı Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurmalı Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgu için

Üzeri için

Hurmalı Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet duraklarında yolumuz tatlılara düştü. Enfes tatlıların tariflerini listenize eklemeyi unutmayın. Dolgusu için, hurmaları küçük parçalara bölün. Sıcak su ve portakal çiçeği suyunu ilave edin. Püre kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soğuması için bekletin.

Hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyağını una ilave edip ezin. Gül suyu, portakal çiçeği suyu ve suyu ilave ederek sert bir hamur elde edin.

Hamurdan küçük bezeler kopartıp ortalarını açarak hurma püresinden paylaştırıp kapatın.

Kurabiyeleri az yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Çatalla üzerlerini delin. Önceden 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakın. Soğuyunca servis tabağına alın. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Portakal çiçeği suyu marketlerde genellikle pasta malzemeleri reyonlarında satılmaktadır.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı anne kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye