Geyik Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeni yılda özenli sofralar kurmak çok keyifli. 🎄

Bu sofralara çok yakışacak tereyağlı Geyik Kurabiye tarifi yeni yıl akşamınız için sizlerle: 

Geyik Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Süslemek için:

Geyik Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ön hazırlık:

  1. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
  2. Turbo pişirme: 170 °C
  3. Alt-üst pişirme: 180 °C

Hamurun hazırlanışı:

  1. Un, hamur kabartma tozu, kakao, pudra şekeri, Hindistan cevizi rendesi, tarçın, zencefil, yumurta ve tereyağını bir kaba alın.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru pişirme kağıdı üzerine alın ve merdane ile yarım cm kalınlığında açın.
  3. Geyik şeklinde kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın, pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin.
  4. Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Süsleme ve servis:

  1. Pudra şekeri ve suyu bir kaseye alın ve iyice karıştırın. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve ucunu ince kesin.
  2. Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine küçük noktalar sıkıp incileri yapıştırın.

    ADVERTORIAL

Tarif Kategorileri

Tatlı Kurabiye Tarifleri Kurabiye Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Davet Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı Anne Kurabiyesi
Limonlu Çatlak Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Elmas Kurabiye
Dondurma Kurabiye
Pudingli Kurabiye