Zeytinli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ve ekmek tarifleri arasında büyük bir ilgi gören zeytinli ekmek tarifi ile karşınızdayız. Mis gibi kokusu ve yumuşak dokusu ile nefis zeytinli ekmek favoriniz olacak. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, sıcacık zeytinli ekmek yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak zeytinli poğaça ve ev yapımı somun ekmek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Zeytinli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Un, tuz, maya, pul biber, zeytinler ve kavrulmuş soğanı bir kasede harmanlayın. Üzerine ılık suyu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ve su miktarını artırın.
  3. Unlanmış tezgahta hamuru 5 dakika yoğurun. Üzerine nemli temiz bir bez örterek 40 dakika bekletin.
  4. Baton kek kalıbını zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru tekrar yoğurup kalıba yerleştirin. Üzerine bez örterek kabarıncaya kadar bekletin.
  5. Hamurun üzerine bıçakla çizikler atıp 220 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Zeytinli Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ekmek hamurunu hazırlarken mayanın daha kısa sürede çözünmesi için bir çay kaşığı toz şeker ekleyin.
  2. Ekmek hamuru, iki katına çıktığında tekrardan yoğurarak şekil verebilirsiniz.
  3. Hazırladığınız ekmekleri fırına atmadan önce 20 dakika daha dinlendirin.

1 Porsiyon Zeytinli Ekmek Kaç Kaloridir?

  1. Zeytinli ekmeğin bir porsiyonu, yaklaşık 170 kaloridir. Karbonhidrat, yağ ve potasyum değeri yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Zeytinli Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği