Yedi Tahıllı Çekirdekli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yedi Tahıllı Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Yedi Tahıllı Çekirdekli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı su ve süt ile yoğurma kabında eriyinceye kadar karıştırın. Unları bir kasede harmanlayın. Tuz, şeker, çekirdek içİ, keten tohumu ve haşhaş tohumunu ekleyin. Mayalı karışıma ekleyip 5 dakika yoğurun. Zeytinyağını ekleyin. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika mayalandırın. Hamurdan parçalar kopartıp küçük somun ekmek şekli verin ve üzerini örterek 30 dakika mayalandırın. Yumurtayı bir kasede su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. İsteğe göre susam, çörek otu, keten tohumu serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Sade çekirdekli ekmek tarifini de listenize ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Diyet Yemekleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği