Üç Peynirli Ekmek Tarifi
Selin Hıdır
1196 Tarif       0 Takipçi
Üç Peynirli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Üç peynirli ekmek tarifi arayanlar için hem pratik hem de lezzet dolu bir seçenek sunuyoruz. Bu üç peynirli ekmek tarifi, sarımsak ve maydanozun ferah aromasıyla zenginleşiyor ve kahvaltılarınızı ya da çay saatlerinizi şenlendiriyor. Evde kolayca hazırlayacağınız bu tarif, peynir severlerin favorisi olacak. Üç peynirli ekmek tarifi sayesinde misafirlerinize nefis ve doyurucu bir atıştırmalık sunabilirsiniz. Peki; üç peynirli ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Sarımsaklı Ekmek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon üç peynirli ekmek kaç kaloridir?

Bir porsiyon üç peynirli ekmek 300 kaloridir.

Üç Peynirli Ekmek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Üç Peynirli Ekmek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık su, toz şeker ve mayayı küçük bir kapta karıştırın. Maya aktifleşip köpürene kadar yaklaşık 5-10 dakika bekleyin.
  2. Un ve tuzu büyük bir karıştırma kabına alın. Ortasını açıp mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Mayalanan hamuru unlanmış tezgahta hafifçe yoğurun. İçine rendelenmiş sarımsak, kıyılmış maydanoz ve üç çeşit peyniri ekleyip iyice karıştırın.
  5. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekillendirip yerleştirin. Üzerine biraz zeytinyağı sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan üç peynirli ekmek oda sıcaklığına gelince dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Ekmek en lezzetli haliyle ılık olarak tüketilir. Fırından çıkar çıkmaz dilimleyip servis yapabilirsiniz.
  • Sarımsaklı yoğurt sosu veya domatesli acılı soslar ile servis yaparak lezzet katabilirsiniz.
  • Peynirli ekmek kahvaltılarda çay veya taze sıkılmış meyve sularıyla harika gider.
  • Çay saatlerinde yanında zeytin, domates, salatalık gibi kahvaltılıklarla sunabilirsiniz.
  • Dilimledikten sonra üzerine taze maydanoz serpiştirmek, görsel olarak şıklık ve tazelik katar.
  Püf Noktası
  • Ilık su ve toz şekerle mayayı karıştırıp köpürmesini bekleyin, böylece hamur güzel kabarır.
  • Elastik, yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmek için un eklerken dikkatli olun.
  • Hamurun mayalanma süresini ortam sıcaklığına göre ayarlayın, mayalanma iyi olmazsa ekmek sert olur.
  • Peynirleri fazla eklemek hamurun kabarmasını engelleyebilir, ölçüye dikkat edin.
  • Rendelenmiş ya da ince kıyılmış taze sarımsak, ekmeğe canlı ve güçlü bir aroma katar.
  • Fırını önceden ısıtmak ve sabit sıcaklıkta pişirmek, ekmeğin kabarması ve iyi pişmesi için önemlidir.
  • Üzeri altın sarısı rengini alana kadar pişirin; fazla pişirmemeye dikkat edin, yoksa ekmek kuruyabilir.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Oopsie Ekmeği Tarifi
Unsuz Ekmek Tarifi
Mayasız Yumuşacık Ekmek Tarifi
Focaccia Ekmeği Tarifi
Patatesli Ekmek
Yulaf Kepekli Ekmek