Turna Yemişli Tatlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Turna Yemişli Tatlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Frosting için

Turna Yemişli Tatlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, toz şeker ve sütü geniş bir kaba alıp karıştırın. Yumurta ve tereyağını ekleyin. Un ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
  2. Dolgusu için; turna yemişlerini ikiye bölün. Tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırın. 5 dakika kaynamaya bırakıp ocaktan alın.
  3. Hamuru unlanmış tezgaha alıp dikdörtgen şeklinde açın. Turna yemişli karışımı üzerine sürüp rulo şeklinde sarın. 3’er santim kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. Frosting için tüm malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp pişen ekmeğin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltılarda sunabileceğiniz tarçınlı ve üzümlü tatlı ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tatlı Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği