Tatlı Ekmek Topları
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tatlı Ekmek Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Baharat karışımı için

Tatlı Ekmek Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un, maya, toz şeker ve tuzu geniş bir yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, eritip soğuttuğunuz tereyağı ve sütü ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30-35 dakika dinlendirin.
  2. Baharat karışımı için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Ayrı bir karıştırma kasesinde esmer şeker ve baharatları karıştırın.
  3. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur toplarını önce erittiğiniz tereyağına sonra baharat karışımına bulayıp yağlı kağıt  serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  4. Kalıbın üzerini streç filmle hiç hava almayacak şekilde sarıp 2 saat daha oda sıcaklığında dinlendirin.
  5. Tatlı ekmek toplarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.

    Farklı bir tat için, tarçınlı ve üzümlü tatlı ekmek tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Atıştırmalık Çay Saati Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği