Nohutlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

4 ekmek için:

Nohutlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Nohudu yıkayıp havanda dövün. Bir kaba alıp sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin. 1 bardak unu,  tuz ve su ilavesiyle yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  2. Nohudu ekleyip karıştırın ve 3  misli kabarana kadar bekletin. Ayrı bir yerde boza kıvamında bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru  ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde sabaha kadar bekletin (2 saatte  bir yoğrulması gerekiyor). Kabaran hamuru kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında  olana kadar yoğurun.
  4. Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat bekletin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.  Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Konya'nın özgün lezzetlerinden olan etli ekmek tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Marmara Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği