Mısır Ekmeği Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan bu mısır ekmeği tarifi, sıcak tereyağı kokusuyla tencere yemeklerine en güzel eşlik edenlerden biri. Sade, doğal ve tok tutan dokusuyla mısır ekmeği tarifi, çorbalardan hamsili pilavlara kadar birçok yemeğe eşlik edebilir. Peki; mısır ekmeği nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon mısır ekmeği kaç kaloridir?

Bir porsiyon mısır ekmeği 200 kaloridir.

Mısır Ekmeği Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Mısır ekmeği tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:


Mısır Ekmeği Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tüm sıvı malzemeleri ve tuzu geniş bir kaba alın, karıştırın.
  2. Üzerine mısır ununu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  3. Kek kıvamında bir hamur elde edince yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına dökün.
  4. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 35–40 dakika pişirin.
  5. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edin.
  Servis Önerisi
  • Tereyağı ve peynirle sabah kahvaltısına, balık yemeklerinin yanına sıcak olarak sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Daha yumuşak bir sonuç için 1 yumurta da ekleyebilirsiniz.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerini temiz bir bezle örtüp dinlendirin.
  • Karışıma 1 çay kaşığı toz şeker eklerseniz lezzeti dengeler.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Tarifi
Biscuit Ekmeği Tarifi
10 Dakikada Pişen Balon Ekmek Tarifi
Tavada Mısır Ekmeği Tarifi
Sandviç Ekmeği Tarifi
Kahvaltı Ekmeği Tarifi