Mini Sandviç Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mini Sandviç Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Mini Sandviç Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patatesi haşlayın ve sıcakken iyice ezin. Soğumasını bekleyin. Derin bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Unun ortasını havuz şeklinde açın. Tereyağı ve patatesi ekleyip elinize biraz yapışan bir kıvam halini alıncaya kadar iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bez ile örterek 30 dakika dinlendirin. Hamuru tezgaha alın. Üzerine un serperek kurabiye kalınlığında açın. İstediğiniz büyüklüklerde kare veya yuvarlak olarak kesin. Yağlı kağıt üzerine ekmekleri dizin. Üzerine fırça yardımıyla süt sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Dilerseniz, kahvaltı ve öğle yemeklerinde tüketebileceğiniz pratik sandviç ekmeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Sandviç Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği