Mayasız Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Temel ihtiyaçlardan biri olan ekmek, ülkemizde en çok tüketilen besinlerden biridir. Genellikle fırınlarda satılan ekmek çeşitleri, evde yapıldığında daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Klasik ekmek tariflerinden sıkılanlar için, mayasız bir tarif sunuyoruz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, mis gibi kokusuyla tüm evi saracak mayasız ekmek yapımına geçebiliriz.

Ben yinede maya kullanayım diyenlerdenseniz, nefis kuru mayalı ekmek tarifine göz atın.

Mayasız Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Mayasız Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Boş bir kabın içerisine ilk olarak 2 buçuk bardak unu ekleyin. Ardından süt, sıvıyağ, tuz, su ve kabartma tozunu ekleyin.
  2. Tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Daha sonra kalan yarım bardak unu da ilave edin ve tekrar yoğurun.
  3. Malzemeleri karıştırıp hamuru toparladıktan sonra, bir kenarda bekletin.
  4. Bu esnada 18-22 cm aralığında bir pişirme kalıbı kullanın. Kalıbı unlayıp yağladıktan sonra, hamuru kalıbın içerisine yerleştirin.
  5. Üst kısmını ve kenarları spatula ile düzeltin. Son olarak üzerine susam veya haşhaş tohumu serpiştirin.
  6. Hamuru, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin.

Örgü Ekmek Yapmak İçin;

  1. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve parçalara elinizle şekil verin.
  2. Her iki parçanın eşit uzunlukta ve kalınlıkta olmasına özen gösterin.
  3. Parçaların uçlarını birbirine yapıştırın. Daha sonra parçaları birbirinin üstünden geçirin. 
  4. Son olarak en alta geldiğinizde, başta yaptığınız gibi parçaları birbirine yapıştırın.

Mayasız Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamur kıvamının yumuşak olmasına özen gösterin. Sertleşmemesi için, unu kontrollü bir şekilde ekleyin.
  2. Mayasız ekmek yapımında hamuru çok fazla yoğurmamaya özen gösterin. Malzemelerin karışması yeterli olacaktır.
  3. Pişirme kalıbını mutlaka yağlayın ve az miktarda un serpiştirin. Bu sayede pişen ekmekler daha kolay bir şekilde çıkacaktır.
  4. Örgü ekmekleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisinde pişirebilirsiniz.
  5. Her fırının performansı farklı olduğu için, pişirme esnasında ekmekleri kontrol edin. Üzeri kızarmaya başladığında fırını kapatabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği