Kurutulmuş Domatesli Ve Mısır Unlu Çörek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kurutulmuş Domatesli Ve Mısır Unlu Çörek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Kurutulmuş Domatesli Ve Mısır Unlu Çörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, mısır unu ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yarım su bardağı ılık suda erittiğiniz mayayı, yoğurdu, yumurtayı ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip elinize biraz yapışan bir hamur oluncaya kadar yoğurun ve 45 dakika mayalandırın. Kurutulmuş domatesi sıcak suda bekletip yumuşatın. Taze soğanı ve kurutulmuş domatesi küçük olacak şekilde doğrayın. Üzerine cevizi, zeytinyağını ve maydanozu ekleyip karıştırın. Hamuru üçe bölün. Her hamurun üzerine mısır unu serperek pasta tabağı büyüklüğünde çok ince olmayacak şekilde açın. Dörde kesip üçgen şeklini elde edin. Her üçgenin geniş kısmına harçtan ilave edip sarın. Hamurlar bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Yağlı kağıt üzerine dizip 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Çörek Tarifleri Domatesli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği