Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Keten Tohumlu Ve Çekirdekli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz, şeker, keten tohumu ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın. Ilık suyu ekleyerek karıştırın ve 10 dakika yoğurun.
  2. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içlerini ekleyip 3-5 dakika daha yoğurun.
  3. Hamuru hafif yağlanmış bir kaba aktarıp üzerini örtün ve 1.5-2 saat mayalanmaya bırakın. Baton ekmek/ kek kalıbını yağlayın.
  4. Hamuru unlanmış zeminde birkaç dakika yoğurup kalıbın içine yerleştirin. zerini streç film ile kapatın ve kabarıncaya  kadar bekletin.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurun üzerinden streç filmi kaldırıp fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkarıp tamamen soğuyuncaya kadar bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Ev yapımı klasik çekirdekli ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği