Keten Tohumlu, Kabak Çekirdekli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

@berguzar.erden Bergüzar Erden'in tarifiyle ekmeğinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? Yüksek oranda lif içeren keten tohumu ve kalp sağlığını korumasıyla bilinen kabak çekirdeği, hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. İçeriğinde bulunan diyet lifleri ve mineraller sayesinde keten tohumlu, kabak çekirdekli ekmek diğer ekmek çeşitlerine göre daha az kalori içerdiği için diyet listelerinde sık sık yer verilir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, nefis keten tohumlu, kabak çekirdekli ekmek yapımı için mutfağa geçebiliriz.

Pratik ekmekler arasında yer alan ve uzmanlar tarafından sık sık tavsiye edilen evde tam buğday unlu ekmek yapımına da mutlaka göz atın.

Keten Tohumlu, Kabak Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Keten Tohumlu, Kabak Çekirdekli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Keten tohumunu 120 g suyun içinde 8 saat bekleterek yumuşatın. Tüm suyunu çektikten sonra unla karıştırın ve üzerine keten tohumu ile kabak çekirdeğini ilave edin.
  2. Ekşi mayaya 250 gram su ekleyerek karıştırın ve una ilave ederek yoğurun. Kalan suyu kuru yerlere un aldıkça döküp 5 dakika daha yoğurun ve üzerini kapatarak 1 saat süreyle mayalanmaya bırakın.
  3. Tuzu 1 yemek kaşığı suyun içinde eritip hamurun üzerine ilave edin ve 5 dakika daha katlayıp, vurarak nazikçe yoğurun. 30 dakika sonra elinizi ıslatıp, hamuru kenarlardan esneterek yoğurun. Bu işlemi her 30 dakikada bir 3-5 kez hamur hacimlenip baloncuklar çıkana kadar tekrarlayın. 
  4. Hamuru unlanmış tahtaya alıp katlayarak üstüne ve kenarlarına un eleyin. üzerini nemli bir bezle kapatarak 40 dakika dinlendirin.
  5. Bir ekmek sepetinin içine bir bez serin ve bir süzek yardımıyla bezin her tarafına güzelce un eleyin.
  6. Hamuru hafif unlanmış tahtaya ters çevirip kenarlardan ortasına doğru düzgün ve gergin bir şekilde katlayarak yuvarlayın.
  7. Hamuru hazırladığınız sepete düzgün tarafı altta kalacak şekilde yerleştirin. üstünü, kenarlarını hafif unlayın ve hamura değmeyecek şekilde poşete geçirerek ağzını sıkıca bağlayın.12-15 saat kadar buzdolabında bekletin.
  8. Fırını, ekmeğinizi pişireceğiniz kapaklı döküm tencereyle birlikte 250 derece sıcaklıkta 30 dakika ısıtın.
  9. Sepetteki hamuru buzdolabından çıkartın ve üstünü hafifçe unlayarak yağlı kağıda yapışmasına engel olun. Hamurun üstüne yağlı kağıt kapatıp ters çevirin ve hızlı bir şekilde bir jilet yardımıyla çizerek şekillendirin. Sıcak tencereye alarak 30 dakika süreyle fırında pişirin. Daha sonra üstünün kızarması için kapağını açarak 15-20 dakika daha pişirin.
  10. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kabaklı Tarifler Ekmek Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği