Kepekli Hamburger Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kepekli Hamburger Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kepekli Hamburger Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Derin bir kapta un, maya, tuz ve toz şekeri karıştırın. Ortasını açıp zeytinyağını ve ılık sütü ekleyin. Yavaş yavaş ılık su ekleyip ele yapışmayan bir hamur halini alıncaya kadar iyice yoğurun. Hamurun pürüzsüz olmasına dikkat edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek iki katı kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp hamburger ekmeği gibi şekillendirip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tekrar 45 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Not: Ekmeklerin yumuşak olması için, ekmekler pişerken ısıya dayanıklı cam kaseye sıcak su doldurup, pişen ekmeklerle birlikte fırına yerleştirin. Sudan çıkan buhar sayesinde ekmekler daha yumuşak pişecektir.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Hamburger Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği