Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın. Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın.

Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin. Üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.

Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği