Karabiberli, Sütlü Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karabiberli, Sütlü Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Karabiberli, Sütlü Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya ve sütü bir yoğurma kabında karıştırıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Un, tereyağı, toz şeker ve tuzu ekleyin.
  2. Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bezle örtün ve hacmi iki katına çıkıncaya kadar 50 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Dinlenen hamuru iki parçaya ayırıp içi tereyağıyla yağlanmış 20 cm uzunluğunda iki dikdörtgen ekmek kalıbına yerleştirin.
  4. Üzeri örtülü şekilde 40 dakika daha mayalanmaya bırakın. Hamurların üzerine keskin bir bıçakla çarpı işareti çizip karabiber serpin.
  5. Hamurları önceden ısıtılmış 215 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
  6. Dilerseniz, klasik sütlü ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği