Kahvaltılık Bazlama
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofrasını bu tereyağlı bazlama tarifi ile şenlendirin. Dilerseniz sade ve kolay bazlama tarifine göz atın.

Kahvaltılık Bazlama Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kahvaltılık Bazlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maden suyu, su ve pekmezi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Maya, tuz ve unu ilave edip ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için bir saat dinlendirin. 
  2. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  3. Hamurların her iki yüzünü de hafif yağladığınız tavada kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği