Hint Ekmeği Naan
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’den Hindistan mutfağına ait mayalı yassı ekmek tarifini sizlere sunuyoruz. 2020 yılında en çok aranan tariflerden biri olan naan, isteğe göre patatesli, baharatlı ve sarımsaklı çeşitleriyle sunulabilir. Malzemeler hazırsa, Hint ekmeği naan tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak İtalyan ciabatta ekmeği ve tahıllı sodalı İrlanda ekmeği tarifine de göz atabilirsiniz.

Hint Ekmeği Naan Tarifi İçin

Malzemeler

Hint Ekmeği Naan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, şeker ve sütü bir kaba alarak karıştırın ve 20-30 dakika dinlendirin.
  2. Un ve tuzu derin bir kaba alarak karıştırın. Daha sonra mayalı karışımı, tereyağı, yoğurt ve sarımsağı ilave edin.
  3. Suyu elinize dökerek yumuşak, toparlanan pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini kapatın ve 2 katı kabarıncaya kadar oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın. 
  4. Mayalanmış hamuru hafif yağladığınız bir tahtaya çevirin. 8-9 parçaya ayırarak beze haline getirin ve üzerine çörek otu serpiştirdikten sonra streç film ile kapatarak 30 dakika süreyle dinlendirin. Daha sonra bir merdane yardımıyla açın.
  5. Tavayı iyice ısıtın ve açtığınız bezeyi tavaya alarak pişirin. Kabarmaya başlayınca erimiş tereyağı sürün ve çevirerek diğer tarafını da pişirin.
  6. Tüm bezeleri aynı şekilde tek tek pişirin.
  7. Üzerine maydanoz ve nane serpiştirdikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hint Mutfağı Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği