Ev Yapımı Ramazan Pidesi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazan ayının sembolü olan pide, genellikle pastane ve fırından hazır olarak satın alınır. Gelin, bu Ramazan'da bir farklılık yapalım ve kendi pidelerimizi hazırlayalım. Birleşme ve paylaşma ayı olarak kabul edilen Ramazan ayında, sofralara çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Peki, Ramazan ayının en özel lezzetleri arasında yer alan ramazan pidesi nasıl yapılır? Hem sahura, hem de iftar sofralarına özel ramazan pidesi tarifi ile karşınızdayız. Zannedilenin aksine ramazan pidesi, püf noktaları sayesinde kolay bir şekilde hazırlanır. Malzemeler tamamsa, videolu anlatımıyla ev yapımı ramazan pidesi tarifine başlayabiliriz.

1 Adet Ramazan Pidesi Kaç Kalori?

Ev Yapımı Ramazan Pidesi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamurun üzeri için:

Üzeri için:

Ev Yapımı Ramazan Pidesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Maya erimeye başladığında karışımı 10 dakika dinlendirin.
  • Ramazan pidesinin en önemli püf noktası, hamurun kıvamını tutturmaktır. Yoğurma işlemini en az 10 dakika boyunca sürdürün.
  • Hazırladığınız hamuru streç film veya nemli bir bez ile örtün.
  • Odanın sıcaklığı yüksek olursa, maya daha çabuk çözünmeye başlar.
  • Hamur iki katına geldiğinde mayalama işlemi son bulur.
  • Dilerseniz üzerine istediğiniz farklı tohumları koyabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği Video Tarifler Ekmek Tarifleri Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği