Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

San Francisco ekmeği 1849 yılında Isidore Boudin tarafından hazırlanan bir ekmektir. Ekşi mayalı oluşu ve üzerine sürülen soğan ile oldukça lezzetli ve sağlıklı bu ekmek için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Bu tarifte kullanmak için ekşi maya yapmak istiyor ve detaylı bilgi istiyorsanız, 'ekşi maya nedir?' yazısına göz atabilirsiniz. İtalyan ciabatta ekmeği ve Danimarka çavdar ekmeği tarifini de deneyin.

Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir kapta 1 su bardağı un, şeker, tuz ve kuru mayayı birleştirin. Süt ve yumuşatılmış tereyağı veya margarini ekleyin. Ekşi maya ile karıştırın.
  2. Kademeli olarak un ekleyerek karıştırın, ortam ısısına göre fazlasına ihtiyacınız olabilir. 
  3. Hamuru unlu bir yüzeye alın ve 8 ila 10 dakika yoğurun. Yağlanmış bir kaba koyun, üzerinden biraz daha yağ döktükten sonra kapağını kapatın. 
  4. 1 saat veya hacim iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin.  
  5. Hamuru tezgaha alarak yumruk atarak havasını alın. 15 dakika dinlendirin. 
  6. Ekmeklere somun şekli verin ve 1 saat ve ya iki katına çıkana kadar kabarmasına izin verin. 
  7. Ekmeklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve ince doğranmış soğanları serpin. 
  8. 190 derecede yaklaşık 35 – 40 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Amerikan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Zeytinli Peynirli Scone