Challah
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Challah Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Challah

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Bal, Ayçiçek yağı, yumurtalar ve suyu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 6 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi eşit uzunlukta şeritler haline getirin. Uçlarını birleştirip örün ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Mayalanan hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği