Cevizli Zeytin Ezmeli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Evde kendi ekmeklerini hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu ekmekleri, ceviz ve zeytin ezmesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Özellikle kalabalık sofralarda atıştırmalık olarak sunulan bu ekmekleri, domates ve farklı malzemelerle de süsleyebilirsiniz. Hazırsanız, atıştırmalık cevizli zeytin ezmeli ekmek tarifinin detaylarına geçebiliriz.

İtalyan mutfağına özgü bruschetta ve nefis kahvaltılık ekmek üstü pizza tarifine de göz atın.

Cevizli Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Cevizli Zeytin Ezmeli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı oda ısısındaki süt ile karıştırıp eritin. 150 gr unu ekleyip karıştırın ve oda ısısında 2 saat bekleterek mayanın olgunlaşmasını sağlayın.
  2. Daha sonra tuz, su ve kalan unu ilave ederek birkaç dakika kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp hamurun ikinci kez mayalanması için 1.5 saat daha bekletin.
  3. İki kez mayalanması için beklettiğiniz hamura ufalanmış ceviz içi ve zeytin ezmesi ekleyip yoğurun.
  4. Yoğurma işlemini 5 dakika süreyle un serpilmiş bir zeminde yapın. Un serpmemeniz durumunda hamur yüzeye yapışabilir.
  5. Yuvarlak şekil verdiğiniz hamurun üzerine keskin bir bıçak yardımı ile baklava dilimi şeklinde kesikler yapın.
  6. Hamuru bu şekilde 30 dakika daha bekletin. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Cevizli Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Ekmek yapımında genelde tercih edilen un çeşidi beyaz un ya da hazır satılan ekmek unu karışımlarıdır. Yüksek oranda gluten içerirler.
  2. Tam buğday unu buğdayın vitamin ve mineral bakımından zengin olan kaba kepek özünü içeren undur. Bu unlarla yapılan ekmeklerin kabarmaları daha uzun sürer.
  3. Kepekli ve tam buğday unuyla yapılan ekmekler daha koyu renkli olur. Çavdar unu, arpa unu, yulaf unlarının gluteni düşüktür.
  4. Ekmek yapımında üç tip maya vardır. Yaş, kuru ve instant maya. Kuru ve instant mayalar kullanımı en kolay mayalardır. Taze mayanın paketini açtıktan sonra kullanmadığınız miktarını iyice kapatarak buzdolabında saklayabilir, çabuk bozulacağından en fazla 24 saat içinde tüketmelisiniz.
  5. Ekmek yapımında şeker olmadan fermantasyon gerçekleşemez. Çok miktarda şeker mayanın fazlasıyla harekete geçmesine neden olur. 500 gr un için en fazla 2 çay kaşığı şeker kullanabilirsiniz.
  6. Çok sıcak su mayayı öldürür, çok soğuk su da mayanın aktif hale geçmesini etkiler. Bu nedenle suyun ılık olmasına özen göstermelisiniz. 
  7. Zeytin ezmesi, pesto sos, kurutulmuş domates, taze otlar ekmeğin lezzetini artırır. Dikkat etmeniz gereken nokta ise fermantasyonu yavaşlatma ihtimalinden dolayı lezzet artırıcıları fazla miktarlarda kullanmamanızdır.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği