Cevizli Tam Tahıllı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Cevizli Tam Tahıllı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Cevizli Tam Tahıllı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya ve balı bir yoğurma kabına alarak 120 ml ılık suyla karıştırın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Kalan su, unlar, tuz, eritilmiş tereyağı ve ceviz içini ekleyin. Pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamuru hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 40 dakika mayalanmaya bırakın. Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölüp yuvarlak, fazla yassı olmayan somun şekli verin. Somunları yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine keskin bir bıçakla baklava kesikleri atın. Az bir miktar tam tahıllı un serpiştirin. Üzeri bir bezle kapatıp 25 dakika daha mayalanmaya bırakın. Ekmeklerin üzerine su sıkıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, fırınları aratmayacak ev yapımı tahıllı ekmek tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kuruyemişli Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği