Çekirdekli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çekirdekli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çekirdekli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya ve suyu bir kasede karıştırıp 15 dakika bekletin. Unlar ve tuzu geniş bir hamur yoğurma kabına alarak harmanlayın. Mayalı karışımı ilave edip yoğurun. Ay çekirdeği içi, kimyon tohumu, susam, haşhaş tohumu ve pekmezi ilave edip tekrar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alıp şekillendirin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alıp 40 dakika daha dinlendirin. Üzerine kepek serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği