Bulgurlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 2 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgurlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgurlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru yarım su bardağı sıcak suda iyice yumuşayıp suyunu çekinceye kadar haşlayın.
  2. Süt, tereyağı, toz şeker, maya ve tuzu geniş bir karıştırma kabına alın. Unları ve bulguru ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp iki saat kadar dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Tekrar yoğurup hafif yağladığınız baton bir kek kalıbına alın. Mayalanması için 30 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği