Bulgur Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bulgur Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgur Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bulgur ve unu bir kapta karıştırın. Domatesin kabuğunu soyup incecik doğrayın. Bulgurlu karışıma ekleyip karıştırın. Soğan ve biberi incecik kıyıp tereyağı ve zeytinyağında kısık ateşte kavurun. Tane kimyon ve acı kırmızı pul biberi ekleyip karıştırın. Bulgurlu karışıma tuz, kimyon, kişniş ve karabiber ekleyip gerekirse su ilavesi yaparak yoğurun. Soğanlı karışımı da ekleyip yoğurmaya devam edin. 4-5 cm çapında yuvarlak, yassı ekmekler hazırlayın. Fırın tepsisine dizip öncedenısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık  servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği